Home Hobbyhoek Mijn werk Op stap Fotoalbum Fotografie Linken Contact
Bezoek www.paxvoorvrede.nl
In 2007 wordt 90% van het IKV Pax Christi intranet gevormd door informatie die ik zelf heb geschreven en geplaatst zoals: Automatisering, applicatiebeheer, digitale archief / archivering, facilitaire en Office zaken, telefonie  (stijl - zie bovenste illustratie)

De omvang van dat intranet, peiling november 2007 en daarbij aangetekend dat het ook digitaal archief en fotogalerijen omvat:

1 Gb

21.865 bestanden in 520 mappen

Een kleine 1000 pagina’s

Fotomap bevat 600 Mb met 18.775 bestanden in 393 mappen

In de loop van 2008 is het intranet in een nieuwe stijl (onderste illustratie) met een officieel CMS overgenomen door de afdeling Communicatie. Dat betekende voor mij een gedeeltelijk afscheid van intranet volledig handmatig door mij gemaakt, bijgehouden en vormgegeven. Ik houd wel mijn eigen facilitaire pagina’s bij, maar de eindverantwoordelijkheid ligt niet meer bij mij. Dat betekent minder de vrije hand om te plaatsen wat ik wenselijk vind en mij kunnen uitleven in de vormgeving. Deze persoonlijke website maakt dat laatste trouwens minder een verlies.

Het nieuwe intranet waar meer mensen bij betrokken zijn, is wel meer echt interne communicatie geworden en niet alleen een facilitaire vraagbaak. Een officieel CMS met navigatie, speciale modules voor nieuws e.d. en interne zoekmachine is zo zeker een stap vooruit.

Voor de website ging de groei van alleen ik als technisch webmaster via Mayke als echte content manager tot nu in 2013 Amber en Bert als content manager / webmasters.

Was er in het begin 1 website met daarin alles geïntegreerd, in 2013 hebben we de IKV Pax Christi site met een Engelstalige tak en ook Adopt a revolution, Ministerie van Vrede met Jörgen Raymann als de minister en No Nukes.

In 2016 starten we met traject om te kijken naar die interne communicatie: niet langer alleen intranet als website met veel content en weinig interactie, maar mogelijk een overgang naar een sociaal intranet en andere mogelijke vormen van communicatie. Mede van belang met steeds meer medewerkers in het buitenland die vaak geen Nederlands lezen en spreken. Wordt vervolgd...

VERVOLG WEBMASTER

Screenshot van Intranet in 2007 stijl
Screenshot van Intranet onder officieel CMS

De website van Pax Christi Nederland was bij Antenna.

 

De IKV Pax Christi site met rubrieken voor IKV en Pax Christi draaide bij Webgenerator.

 

De website van PAX is bij via Frismedia.