Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.
Op Stap

Dit jaar maar weer naar Emmen om zelf beelden te schieten om hier op de pagina te zetten.

 

Deze beelden via You Tube zijn van Emmen en en laten spelende maki’s zien.

 

Ik kan uren zitten genieten van enerzijds hele actieve dieren die echter ook gewoon rustig van de zon kunnen genieten. Mijn manier: hard werken bij PAX en dan thuis heerlijk in de zon zitten met een boek.

De ringstaartmaki (Lemur catta) is een vrij grote halfaap uit de familie der maki's of lemuren (Lemuridae). Het is de enige soort uit het geslacht Lemur, hoewel de soorten uit de geslachten van de vari's (Varecia) en Eulemur lang tot Lemur gerekend werden. De ringstaartmaki is waarschijnlijk de bekendste lemuur; de soort wordt in veel dierentuinen gehouden. De ringstaartmaki werd in 1608 ontdekt door de handelaar William Finch.

 

Hieronder het leefgebied van de maki: Madagascar.

Ringstaartmaki

Beschrijving

De vacht is grijsbruin van kleur. De kop, onderzijde, handen en de binnenzijde van de ledematen zijn wit. De kop, het gebied rond de ogen en de snuit is zwart. Deze gezichtstekening benadrukt de gezichtsuitdrukkingen. De lange pluimstaart heeft veertien witte ringen, afgewisseld met zwarte ringen. De ogen zijn goudgeel van kleur. De huid is zwart. Mannetjes verschillen van vrouwtjes door een kortere snuit en bredere schouders.

 

De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. Ook de voeten zijn lang. Beide handen en voeten hebben vijf vingers en tenen. De duim is opponeerbaar, en alle vingers en tenen, met uitzondering van de tweede teen, hebben nagels. De tweede teen heeft een "kamklauw". Met deze kamklauw kan de ringstaartmaki luizen verwijderen, zowel bij zichzelf als bij andere maki's.

 

De ringstaartmaki weegt gemiddeld twee kilogram. Hij wordt 30 tot 50 centimeter lang. De staart wordt net zo lang als de rest van het lichaam.

Lees verder bij Wikipedia

 

Leefgebied maki's op Madagascar
Bekijk fotoselectie.
Zonnende maki te Ouwehands