Home Hobbyhoek Mijn werk Op stap Fotoalbum Fotografie Linken Contact
Bezoek www.paxvoorvrede.nl
Blogje

 

UNO jubileum

Op 30 juni 2016 vierde UNO het 18-jarig bestaan met een genoeglijke avond op driemastklipper Oostvogel. Lees in PDF het verslagje wat ik maakte.

 

Cherry-T klantendag 3 maart 2015

Lees in PDF het verslagje wat ik van die dag maakte.

 

Woensdag 2 maart 2011

Dinsdag met Sharon naar een bijeenkomst van de VFI geweest. VFI is gevestigd in een modern kantorenpand op een steenworp afstand van station Amstel. De bijeenkomst was de evaluatie van de tender met SANDD die een jaar bestaat. Van de inmiddels 43 goede doelen organisaties die bij deze postovereenkomst zijn aangesloten waren er 11 vertegenwoordigd.

In een eerste ronde is het kennismaken en ervaringen uitwisselen. Er zijn wat kleine klachten over bezorging, enkele stukken die veel te laat worden bezorgd, maar over algemeen is men zeer tevreden. Met name Greenpeace, die zich in juni 2010 aansloten, verwoordt wat de meeste organisaties hebben ervaren, nl. dat met name in de periode dat post CAO uitgebreid in nieuws was er vanuit achterban klachten komen over het versturen van post via SANDD. In soms emotionele reacties wordt de link gelegd tussen ons klant zijn bij SANDD en ontslagen van postbodes bij TNT.

(Voor IKV Pax Christi ging het om een vijftal klachten op 20.000 adressen die wij per keer mailen.)

Na deze ronde volgen presentaties van Greenpeace en Leger de Heils over hun ervaringen en onderzoeken naar betrouwbaarheid en kwaliteit. Inmiddels zijn ook 2 managers van SANDD aangeschoven voor vragen en informeren over stand van zaken CAO. Sinds verbreken CAO voorjaar 2010 is men aan 3e onderhandelingsronde bezig met een nieuwe deadline op 1 april a.s.

Duidelijk is dat het postvolume afneemt, SANDD waarschijnlijk de Duitse inbreng in Nederland (SelektMail met 2500 mensen in dienst) overneemt en er dan 2 spelers op de vrije postmarkt in Nederland overblijven. TNT heeft trouwens nog steeds 85% van de markt in handen. Wordt vervolgd…

De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel met voor IKV Pax'ers bekende nootjes, kaas en worst.

 

Donderdag 24 februari 2011

Vandaag een bezoek gebracht aan onze systeembeheerder UnO. Ditmaal had ik een overleg, over beveiliging en beheer m.b.t. het nieuwe ICT plaatje, eens bij hun op kantoor gepland.

Dat kantoor ligt op loopafstand van Den Haag Holland Spoor en is erg transparant. Als in een nieuwe NS sprinter kan je het gehele kantoor van voor naar achter overzien. Wel is met glazen (ons ook wel bekend als vissenkom / Bokito) wanden de ruimte in 6 delen verdeeld. Met achtereenvolgens sales, de bij ons allen bekende helpdesk, een vergaderruimte, de werkruimte voor projecten, directie kantoor en ruimte voor installatie en montage.

 

Ik had het genoegen om met het aanwezige deel van de 17 medewerkers (16 mannen en 1 vrouw) een gezamenlijke lunch in de keuken te gebruiken.

Treffend voor IT was dat na de lunch alle kruimels door een geheel automatische stofzuiger, die zelf zijn weg zoekt, werden opgezogen.

 

Om jaloers op te zijn, maar zeer begrijpelijk voor IT'ers die echt hele dag achter computer zitten: alle werkplekken zijn voorzien van twee 22 inch breedbeeld schermen. Angelo, onze technisch accountmanager, heeft slechts 1 scherm maar dan wel in de vorm van een MAC computer met een formaat scherm wat in een grote huiskamer nog opvalt.

 

Vanaf nu weet ik welk gezicht er schuil gaat aan andere zijde van de telefoon als ik met Leon, Patrick, Dennis, Maarten of een andere helpdesk medewerker spreek.

 

Dit bericht was ook te lezen op website van UNO

 

Dinsdag 9 februari 2011

Cora, Theo en Ruud hebben deze dinsdag een bezoek gebracht aan De Lekstroom. Voor Cora was het kennismaken met naamgenoot Cora de Vries. Voor Theo was het inlossen van een 'Warsteiner'-belofte. Voor Ruud was het nog even opnemen wat er aan materiaal nog is opgeslagen en weg zou kunnen.

Cora is ons contact met alles wat betrekking heeft op 'te bestellen publicaties'. Nu is het een heel rustige tijd, maar in de maanden voor de Vredesweek gaan er zo'n 800 bestellingen te deur uit.

Henk is met name voor Theo en Ruud de contactpersoon voor alles rondom een mailing. Hieronder even een schets van een mailing, ons materiaal en links fotoimpressies van ons bezoek.

 

Mailing:

 

Afhandelen bestellingen:

 

Vulmachine bij De Lekstroom Griffioen - klik en bezoek hun site!
Oude kantoor van systeembeheerder UNO - klik en bezoek hun site!
klantendag Cherry-T in Tuinzaal Centraal Museum - klik voor museum site
Zonsondergang Nieuwe Maas - 18-jarig bestaan UNO boottocht
58 inch touchscreen bij leverancier Hedera