Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.
CR > Recept

Courgette soep

 

Ingrediënten

 

6 teentjes knoflook

4 kleine uien

1 dl olijfolie

4 kleine rode paprika’s

2 enorme courgettes

5 groente bouillon blokjes

witte peper

 

Bron

Persoonlijk door chef Rudolf ontwikkeld recept met wat voorhanden was tijdens verblijf in huisje in Przyslup te Polen (Karpaten).

 

Opmerking

Lekker als tussendoortje op regenachtige zaterdagmiddag en voorafgaand aan bezoek aan Iconen schrijver.

Bereiding

 

Voorbereiding (10 min)

Pel en snipper de ui.

Ontvel de knoflook teentjes en snij de heel fijn.

Zet 2,5 liter water op het vuur en breng het aan de kook voor de bouillon.

Maak de paprika’s schoon en snij ze in stukjes.

Was de courgettes en verwijder de zaadlijsten.
Snij de rest van de courgettes in stukjes van circa 1 cm.

 

 

Bereiding

  1. Doe de olijfolie in de pan en verhit deze. Fruit de uien en de knoflook in ca. 3 min. tot ze glazig zijn.
  2. Voeg beetje bij beetje de stukjes paprika en courgette toe en fruit deze even mee.
  3. Voeg de reeds hete bouillon toe.
    Laat de soep ca. 15-20 min. zachtjes koken en roer af en toe.
  4. Voeg naar smaak witte peper toe.
  5. Serveer in de mokken die beschikbaar zijn.

 

 

NB - Ditmaal niet alleen een foto van een ingrediënt ter illustratie op deze pagina maar een foto van de zuster die ons zo gul allerlei groenten meegaf uit de tuin van het retraitehuis te Staniatki, Polen (Polenreis 2008)

Link naar Wikipedia over de courgette