Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.
CR > Recept

Brie soep

 

Ingrediënten

 

4 sprietjes bieslook

25 gram bloem

25 gram boter

150 gram Brie

¾ liter groentebouillon

1 grote ui

1/8 liter slagroom

stokbrood

 

Bron

Persoonlijk recept chef Rudolf

 

Opmerking

Machtige vullende soep, als voorgerecht bij verder lichte maaltijd of als hoofdgerecht met salade en stokbrood.

Bereiding

 

Voorbereiding (10 min)

Pel en snipper de ui.

Zet een liter water op het vuur en breng het aan de kook voor de bouillon.

Snij de brie in stukjes.

Knip de bieslook boven een schaaltje fijn.

 

Bereiding

  1. Smelt de boter in de pan en fruit de uiten in ca. 3 min. tot de glazig zijn.
  2. Roer de bloem erdoor en laat de roux ca. 1 min. zachtjes pruttelen.
  3. Voeg al roerend 1/3 deel van de bouillon toe en blijf roeren tot het mengsel glad gebonden is. Roer scheut voor scheut de rest van de bouillon erdoor. Laat de soep ca. 5 min. zachtjes koken en roer af en toe.
  4. Voeg de room en de in stukjes gesneden brie toe en laat de kaas al roerend smelten.
  5. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  6. Strooi voor het uitserveren de bieslook er over.
  7. Serveren met stokbrood.

 

Het witte korstje van de kaas smelt niet (goed.) Voor een puur romige soep dus alleen het hart van de kaas gebruiken. De korstjes geven echter wel een apart effect aan de soep, die er beslist niet minder lekker door is!

Brie op de mat