Bereiding
De slasaus vermengen met de ui, de uitgeperste knoflook, de geraspte kaas en de cognac. De slagroom stijf slaan (met ietsje suiker) en luchtig door de saus scheppen. De saus desgewenst op smaak afmaken met peper en zout.
Vaak maak ik de saus met olijfonaise i.p.v. slasaus. De geraspte kaas is meestal een pluk uit het mengsel bestemd voor de kaasfondue waarbij ik deze saus altijd ruim opschep.
Zonder cognac is de saus ook nog best te eten!
Knoflook-
Ingrediënten
1 dl slasaus (of mayonaise)
1 lepel kleingesneden rauwe ui
2 teentjes knoflook (of iets meer)
1 lepel geraspte kaas
1 scheut(je) cognac
¼ dl slagroom
snufje suiker
peper en zout
Bron
Het nieuwe kookboek
door Henderson, Toors en Ebbelink-
Zomer & Keuning, Ede/Antwerpen