Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Ook De ring van de profeet is weer een boek uit de kast van mijn vader. Ook een boek wat al mijn hele leven mee gaat en ik steeds met veel plezier en aandacht herlees.

 

Zoals men op het web schrijft:

“Jan Fabricius en Anne de Vries, twee vrienden van Drentse afkomst, twee meesters van de pen, met een reputatie tot ver over onze grenzen, schreven samen een roman, die geladen is met een vaak adembenemende spanning.

 

De in Engeland wonende auteur Jan Fabricius werd indertijd sterk geboeid door een rechtszaak , die veler gemoederen lange tijd in beweging hield. Hij rustte niet voor hij de achtergrond er van had doorzien en schreef hierover later in samenwerking met Anne de Vries deze aangrijpende roman. In prachtig beeldende taal geeft dit boek de levensgeschiedenis van een energieke, fantasierijke jongeman.

Deze John Ward wordt het slachtoffer van een samenloop van dramatische omstandigheden, waardoor hij als verdachte van moord wordt gearresteerd. En dan ontwikkelt zich een strijd op leven en dood, waardoor zijn proces tot heftige emoties voert en adembenemend wordt van spanning. Hij, de aangeklaagde, wordt tussen hoop en vrees heen en weer geslingerd; eerst wordt hij geïnspireerd tot nieuwe moed door opvlammende hoop, daarna weer teruggedreven tot een haast ondraaglijke radeloosheid. - Alles getuigt tegen hem, maar hij vecht, met de rug tegen de muur vecht hij voor zijn leven.

Op onnavolgbare wijze worden hier mensen van allerlei rang en stand gekarakteriseerd. Rechters, verdedigers, miljonairs, dokter Ward, de vader van John, zijn mooie, jonge assistente en zo vele interessante mensen meer."

 

 

Wikipedia over de schrijvers: Anne de Vries en Jan Fabricius

Boeken
cover De ring van de profeet

De ring van de profeet

 

Door Anne de Vries

En Jan Fabricius

 

Uitgekomen: 1973

 

Land: Nederland