Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Bereiding

 

  1. Olijfolie heet laten worden in een pan met dikke bodem. Fijngesnipperde ui en gesneden champignons met knoflook toevoegen en goudbruin bakken.
     
  2. Tomatenpuree erbij en dit alles goed doorbakken. Vervolgens de gepelde tomaten toevoegen en deze fijn laten koken. Op het laatste moment de gesneden verse basilicum en wildspinazie bij de saus, om het knapperige effect te behouden.
     
  3. Ondertussen de pasta 'el dente' laten worden in ruim water. Afgieten, maar niet afspoelen!
     
  4. Meng de spaghetti met de saus en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Alles naar wens? Verdeel het gerecht over de borden en maak het af met de geraspte mozzarella, de pijnboompitten en de in reepjes gesneden parmaham.
     
  5. Valt je eigen uitvoering tegen, bel Ruud en ga met hem eten bij Toque Toque om de pasta van meester Hans te proeven. (Ruud trakteert de eerste keer!)

 

Helaas: Hans werkt niet meer bij toque Toque en de spaghetti staat niet meer op het menu!)

 

Spaghetti Florentina de Toque

Ingrediënten

200 gram pasta
1,5 eetlepel olijfolie
60 gram champignons
1 kleine ui
1 teentje knoflook
40 gram tomatenpuree
250 gram gepelde pommedori
200 gram wildspinazie
10 gram verse basilicum
100 gram parmaham
40 gram geroosterde pijnboompitten
60 gram mozzarella
peper en zout

Bron
Hans, in 2001, de chefkok van café-restaurant Toque Toque (zie foto)
Tok Tok te Utrecht