Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Bereiding

 

Louterend! Een en al eenvoud! Voor de alleengaande pelgrim:

Een klein potje of blikje witte bonen mengen met een blikje tonijn op een bedje slabladeren.

 

Voor de overbodige luxe: een tomaatje toevoegen.

 

Voor de onmisbare spirituele dimensie moet de maaltijd gezegend worden met een Chablis uit 1986.

 

 

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

 

Wikipedia over Gied ten Berge. Hij schreef met echtgenote Wantje Fritschy het boek `Pelgrimeren naar de Morendoder´.

 

Wikipedia over pelgrimage. Utrecht naar Santiago is zo´n 1900 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelf liep ik in 1993 een week met een vriendin mee met haar ouders die vanaf Bunnik de pelgrimage hebben gelopen. Ons eindpunt was toen de heel mooi gelegen kathedraal van Vezelay. De laatste dag in die richting lopende zie je eigenlijk gehele dag je einddoel al liggen.

Salade van
   pelgrim Ten Berge

 

Ingrediënten

 

1 blikje witte bonen

1 blikje tonijn op water

1/4 krop sla

eventueel tomaat (erg luxe!)

fles Chablis 1986

 

Bron

Recept van collega Gied ten Berge,

genuttigd tijdens zijn pelgrimage naar Santiago de Compostella in 2005.

 

 

Gied aangekomen in Santiago
CR > Recept
Vezelay