Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Bereiding

 

Knoflook pellen, citroen uitpersen.

Kappertjes, ansjovisfilet en tonijn afgieten.

 

In keukenmachine knoflook, kappertjes, ansjovis, tonijn, olijven en 2 eetlepels citroensap tot grof mengsel pureren.

 

Al mengend olie in dun straaltje toevoegen en mengen tot smeuïge pasta ontstaat.

 

Op smaak brengen met verse zwarte peper.

 

Serveren met (Turks) brood.

 

 

In mijn boekenkast staat een uitgave uit 1999: Pepito, de verzamelde werken van de kleine man, voorzien van bevriende inleidingen.

 

Pepito Zbezsaguti is het best bekend, nee zelfs befaamd, in de kringen van hen die in die jaren de Janskerk bezochten en WIJS, het maandblad van de EUG lazen... Van 1993 tot 1999 verscheen in WIJS, voorheen Reagerenderwijs, steeds een column van Pepito.

 

Ik denk zelf mee veel genot aan het nuttigen van een door Pepito middels zeer lang sudderen gaar gekookte lamsbout.

Tapenade Pepito

Ingrediënten
Bij buffet, voor 8 personen


Ansjovisfilet in olie - 1 blikje, 46 gram

Citroen ½

Kappertjes - 1 potje, 60 gram

Knoflook - 2 teentjes

Olijfolie - crica 1 dl

Olijven - zwarte zonder pit, 160 gram

Tonijn in olie - 1 blikje, 200 gram

Peper

Bron
Recept via Marianne HvD, uitgewisseld bij afscheid van columnist Pepito.
Olijven