Bereiding
Tortellini koken in ruim water met zout en wat olie. (bv. tortellini met pesto en
met champignonvulling, in verhouding naar smaak.)
De ham in stukjes of reepjes snijden, uitjes snipperen, tomaten in fijne reepjes
snijden.
Courgette in de lengte halveren en dan in flinterdunne plakjes snijden.
Sausje maken van: mayonaise, yoghurt naar smaak, scheutje citroensap, 2 à 3 teentjes
knoflook uitpersen, peper en zout naar smaak en veel (verse) basilicum.
Ingrediënten mengen en de saus erdoor scheppen.
Het geheel een nacht in de koelkast laten intrekken.
Garneren met bv. schijfjes courgette, met paprika versierde courgette, kerstomaatjes en het geheel op een bed van krulsla leggen.
Het recept is een favoriet bij allerlei catering gelegenheden.
●
|
600 gr tortellini
|
●
|
300 gr ham
|
●
|
0,7 bos bosuitjes
|
●
|
8 tomaten
|
●
|
1,5 courgette
|
●
|
4 eetlepels mayonaise
|
●
|
yoghurt
|
●
|
citroensap
|
●
|
3 teentjes knoflook
|
●
|
peper en zout
|
●
|
basilicum
|