Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Bereiding

 

Voorbereiden (10 min)

De blikjes vis openen en graatjes verwijderen.

De rest van de ingrediënten klaarzetten.

Ui pellen en in vieren verdelen.

De gelatine voorweken (aantal blaadjes is afhankelijk van soort gelatine, ga uit van een kleine liter vloeistof.)

 

Bereiding (1,5 uur)

  1. De volgende ingrediënten bij voorkeur in een keukenmachine pureren: zalm, zure room, ui, ketchup en mayonaise, naar smaak peper.
     
  2. De gelatine in een bodempje heet water oplossen. Iets laten afkoelen en door het mengsel roeren.
     
  3. Het mengsel in een visvorm gieten en in de koelkast laten opstijven. Minimaal 1 uur.
    (De vorm eerst goed met koud water afspoelen om mooi glad oppervlak van de mousse te krijgen.)
     
  4. Laatste moment: mousse uit vorm op schaal doen en rondom garneren met schijfjes komkommer en sprietjes bieslook.

    (Mousse uit vorm: vorm omkeren en met punt van mes iets lucht laten tussen mousse en vorm. Meestal doet de zwaartekracht dan verder het werk.)

 

Foto van zalmmousse

Zalmmousse

 

Ingrediënten

 

 

Bron

Recept via Marja de Groot

 

Opmerking

Een top gerecht bij bijvoorbeeld buffetten!

 

Klik om recept van kruidige zalmmoussetaart te downloaden in Word

Een alternatief voor deze mousse is de Kruidige Zalmmoussetaart die ook in blokjes als hapje kan worden geserveerd, klik op het plaatje om het recept (in Word) te downloaden.

 

 

CR > Recept