Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Er zijn momenten dat computer of televisie vrije uurtjes vullen, maar veel tijd besteed ik zeker ook aan lezen. Afwisselend snel te lezen, luchtige boekjes tijdens het eten in de zon op het balkon of wat diepgaander stof tot nadenken.

 

Tot die laatste categorie behoort het boek over de veldtocht van Napoleon tegen Rusland: ‘de Vaderlandse Oorlog van 1812’. Dat was het boek “Napoleons fatale veldtocht naar Moskou” van Adam Zamoyski, wat ik leende van een collega met hart voor geschiedenis.

 

Tijd voor een nieuwe rubriek op deze site: mijn favoriete (jeugd)boeken.

 

Die serie omvat natuurlijk De mannen van de Discus. In het inmiddels stukgelezen eerste exemplaar staat voorin: ‘van Opa en Oma v. P. Voor mijn 10e verj. Rudi’

 

Zeker detective Spenser mag ook niet ontbreken. Al weet ik niet zo van wanten als hij, met de vuisten er op los gaan of een pistool gebruiken, we delen wel de passie voor koken en gerechten uitproberen in keuken maar ook aan tafel in fijn gezelschap.

 

Uit de boekenkast van mijn vader, dus boeken op leeftijd en ouder dank ikzelf ben, volgen De ring van de profeet en Dokter Mystéro.

 

Dan is er het verhaal van het intrigerend meisje Anna. Ik las Hallo meneer God... met Anna voor het eerst toen ik als 16-jarige op schoolreis naar Londen ging.

 

Al op leeftijd en dan brutaal bij het CIA kantoor naar binnen stappen en om een baan vragen. Mrs. Pollifax zet zo’n gewaagde stap. Dorothy Gilman schrijft over haar.

 

De avonturen van verslaggever Jim Qwilleran en zijn twee Siamezen Koko en Yum Yum mogen ook niet ontbreken.

Boeken
Hallo meneer God
Lees meer over deze mannen...
Lees meer over Spenser, fijne kok en ruwe vechtjas
Omslag Hallo meneer God... met Anna
Omslag van mijn exemplaar van Dokter Mystero
Jan Fabricius
Dorothy Gilam met verhalen rond Mrs. Pollifax